Gaya Rambut Wanita Yang Sangat Menarik

Gaya Rambut Wanita Yang Sangat Menarik

Ramai wanita di luar sana yang inginkan mendapat gaya rambut wanita yang cantik. Dari gaya rambut yang pendek sehinggalah yang panjang. Terdapat pelbagai gaya rambut wanita yang boleh anda cari. Tapi saya akan kongsikan 10 gaya rambut wanita yang pasti mengubah gaya rambut  anda lepas ini.

10 Gaya Rambut Wanita Yang Menawan Hati

BANGS

‘Bangs’  adalah gaya rambut yang terus melintang di dahi yang tinggi, atau dipotong pada bentuk U sedikit.

BRAIDS

‘Braids’, juga dikenali sebagai plait atau tresses, adalah sejenis gaya rambut yang biasanya dipakai oleh wanita dengan rambut panjang di mana semua atau sebahagian rambut seseorang dipisahkan menjadi helaian, biasanya tiga, dan kemudian dihiasi atau diikat bersama, biasanya membentuk satu mengikat menggantung di belakang kepala atau dua braids tergantung di kedua-dua sisi kepala. Braids juga boleh diperkuat atau dipanjangkan dengan penambahan rambut tenunan. Braids juga boleh berfungsi sebagai asas untuk menjahit pada rambut tambahan tenunan di atas jari untuk pilihan gaya rambut tambahan.

BUNS

Gaya rambut di mana rambut ditarik ke simpul di bahagian belakang atau di atas kepala. Ia juga boleh terdiri daripada ‘bun’ di sebelah kepala atau dua ‘bun’ di kedua-dua sisi kepala.

CHIGNONS

Perkataan ini di pinjamkan dari bahasa Perancis. Untuk gaya rambut ini, ianya adalah jenis ‘bun’ yang khas disematkan di tengkuk leher dan memerlukan ketat mengikat daripada ‘buns’ biasa.

BOB HAIR

Gaya rambut pendek klasik di mana ia dipotong di atas bahu dalam potongan tumpul dengan biasanya tidak ada lapisan. Gaya ini paling biasa di kalangan wanita

STYLISH LAYERS

Bob berlapis memberikan rupa yang elegan dan suka bermain untuk gaya rambut. Lapisan yang dilakukan memberikan bentuk yang menentukan kepada bob.

STRAIGHT LOB WITH BANGS

Jika anda sentiasa mahu bangs, ini adalah gaya yang hebat untuk mendapatkan inspirasi. Penanaman mudah hanya di bawah bahu, menjadikannya bob panjang yang serba boleh.

VOLUMINOUS LONG LAYERS

Sekiranya anda telah mendapat ‘tresses‘, buat beberapa gerakan dengan meminta stylist anda untuk ‘long layers‘.

HALF BUN

Half bun adalah gaya mudah, hampir semua orang dengan rambut panjang lebih dari dagu  boleh lakukan. Cukup mengumpul separuh bahagian atas rambut anda menjadi bun, kemudian pinkannya atau ikat dengan tali  – ia boleh menjadi kemas atau messy seperti yang anda inginkan.

LONG OMBRE BEACH WAVES

Gaya Rambut Wanita Untuk Wanita Asia

Natalias Diary FB Page

Natalias Diary Instagram Acc